Kliknite na slovo: A - B - C - Č - Ć - D - - Đ - E - F - G - H - I - J - K - L - LJ - M - N - NJ - O - P - R - S - Š - T - U - V - Z - Ž

Ezan

Učenje ezana u snu upućuje na više značenja. On upućuje na hadž, ukoliko se sanja u vrijeme hadžskih mjeseci. Također, simbolizira krađu, visoko mjesto, poziciju i riječ koja će se respektirati, ženu za neoženjenog i autentične vijesti. Ako ne bude okrenut, dok se ezan uči, prema kibli ili se uči na nekom drugom jeziku, a ne na arapskom ili ga se uči na nekom drugom jeziku, a ne na arapskom ili ga se uči crnoga lica – onda to upućuje na laž, trač ili neki bidat. Ako ga, pak, uči žena sa džamijske munare – onda će se u toj zemlji pojaviti veliki bidat. Ako ga uči dijete – to znači da će neznalice zaposjesti vlast.

Učenje ezana na munari, označava pozivanje Istini. Učenje ezana i ikameta, označava prihvaćanje sunneta, a napuštanje novotarija. Ko sanja da uči ezan na Kabi – uvest će neku novotariju. Ako neko sanja da uči ezan na nekoj kući – to znači da će neko iz te kuće umrijeti, a ako sanja da uči ezan u kući – onda to znači da će se pomiriti sa suprugom.