Kliknite na slovo: A - B - C - Č - Ć - D - - Đ - E - F - G - H - I - J - K - L - LJ - M - N - NJ - O - P - R - S - Š - T - U - V - Z - Ž

Bismillah, bismilu, besmele

Sanjati učenje ili viđenje riječi Bismillahir-rahmanir-rahim u snu simbolizira uputu nakon zablude, znanje nakon neznanja i opskrbu sa berićetom. Ko sanja Bismillu napisanu lijepim rukopisom ili kaligrafijom – to upućuje na znanje, uputu i berićetli nafaku, a može i označavati sina i unuka, koji simboliziraju povezivanje vrste i roda, a također, može značiti i ubrzavanje na skorom sklapanju braka ili zaradu i dobit od usjeva.

Ako Bismillu napiše umrla osoba, to upućuje na Allahovu milost. Ako se sanja da je Bismilla napisana drugačijim redom ili isprevrtana, to upućuje na otpadništvo i udaljavanje od vjere ili na nešto što je poremećeno, a trebalo je drugačije postaviti i definirati, ili je snivač škrt u dijeljenju znanja i imetka onima kojima je to potrebno.

Ako bolesnik u snu napiše Bismillu, nestat će bolesti; ako to uradi griješnik, pokajat će se, zadobit će dobru djecu ili će imati sjajnu zaradu od trgovine ili biznisa kojim se bavi. Ako neko sanja da uči u snu Bismillahir-rahmanir-rahim, Uzvišeni Allah će mu dati berićet u imetku.